2010-10-21 20:22:43• hírek • Szatmár.ro

A Szatmári Magyar Hírlap pénteki számából

Aktualitások, hírek a Szatmári Magyar Hírlapban.

Új utcabesorolás Szatmáron

A Szatmárnémeti Városi Tanács jövő heti ülésén meg kívánja változtatni a megyeszékhely utcáinak besorolását, melyet az épület- illetve telekadó kiszámításánál vesznek figyelembe. Négy részre van osztva jelenleg ilyen szempontból a város, a központtól a település széle felé haladva egymást követi az A, a B, a C és a D zóna. A javak után fizetett adó természetesen a leginkább központi A zónában a legmagasabb, kisebb a B-ben, még alacsonyabb a C-ben és a legkisebb a D-ben.

Gázvezetékbővítés és egyebek

Összesen mintegy három kilométerrel bővül a Vetés községbeli földgázvezeték. Zajlik a fűtési támogatás kérelmezése. Óváriban vízvezetékre pályáznak.

Juhász Lajos vetési polgármestertől tegnapi ottjárunkkor a község aktuális újdonságairól érdeklődtünk. Az elöljáró elárulta: ebben a köztudottan komoly helyi bevételekkel rendelkező közigazgatási egységben is érezhető a költségvetéscsökkentés hatása - itt 200 000 lejt vettek vissza -, viszont továbbra is sikerül saját bevételekből munkálatokat megvalósítani.

Óváriban a Nagy utcán 700 méter, a községközpontban a Vágóhíd utcán és a Szatmárzsadányi utcán 1000 méter, Decebalban pedig 1300 méter új vezetéket fektetnek le.

Szándékosan gyújtották fel

Szerdán, 21 óra 35 perckor riasztották a Szatmárnémeti Tűzoltóságot egy Szatmárnémetiben kigyulladt garzonlakáshoz. A tűzoltók és egy SMURD rohammentő rövid idő alatt érkezett ki az Ostrovului utca 11-es szám alatt található, 17-es tömbház negyedik emeleti 110-es lakásához. A kigyulladt garzonlakás T. Gavril tulajdonát képezi, aki bérbe adta azt I. Maria Adriananak. A tűzoltókat a szomszédok hívták ki, akik fullasztó füstszagra lettek figyelmesek, kimentek a lépcsőházba, és ekkor vették észre, hogy a lakás félig nyitva álló ajtaján vastag füst száll ki.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: